Veiligheidsmaatregel
Een cooling-downperiode houdt in dat de door u aangekochte coins worden vastgehouden gedurende een periode van 2 werkdagen nadat een aankooplimiet is bereikt.
Dit is een maatregel uit veiligheidsoverwegingen die onze payment service provider de tijd geeft om mogelijke fraudeurs te onderscheppen. Gezien er de afgelopen tijd veel gevallen van fraude bij ons zijn gemeld zijn wij op dit moment genoodzaakt om voorzichtiger om te gaan met bestellingen van voor ons nog onbekende rekeningen.

Voorbeeld cooling-downperiode
Hierbij een voorbeeld van de cooling-downperiode bij een eerste bestelling met iDeal. Nieuwe klanten hebben een aankooplimiet van cumulatief € 200 per week voordat zij in de cooling-downperiode terechtkomen.
Bestelt u bijvoorbeeld op maandag voor € 50 aan coins dan kunt u de rest van de week nog voor € 150 aan coins bestellen voordat u in de cooling-downperiode terecht komt.
Wanneer u deze € 150 overschrijdt zullen wij uw coins tijdelijk vasthouden en na 2 werkdagen versturen.

Cooling-downperiode afwenden
Om de cooling-downperiode af te wenden kunt u ervoor kiezen om een additionele ID-verificatie te doen. Na controle en goedkeuring van uw ID zijn wij in staat om de coins voor

Toename aankooplimiet
Als u voor de eerste maal de cooling-downperiode heeft uitgezeten stijgt uw aankooplimiet naar € 10.000.
Voor de verschillende coolingdown-periodes kunt u kijken op onze pagina voor betaalmethodes.

Did this answer your question?