In uw bitcoin portemonnee bewaart u bitcoins, u kunt dit zien als een bankrekening. Er bestaan drie soorten bitcoin portemonnees; een online portemonnee, een mobiele portemonnee en een software portemonnee via een bitcoin client.

Via een bitcoin client downloadt u een software portemonnee op uw computer. Het grote nadeel hiervan is dat u het gehele openbare bitcoin grootboek (blockchain) moet downloaden, wat dagen kan duren. U heeft dan wel de totale controle over uw portemonnee, maar u moet wel zelf zorgen voor de beveiliging ervan.

Online portemonnees zijn overal toegankelijk en kunnen op verschillende websites worden aangemaakt. U beheert deze niet zelf, dat wordt door een derde partij gedaan. De verantwoordelijkheid voor de beveiliging ligt dan ook bij een derde partij.

Met een mobiele portemonnee is het mogelijk uw bitcoins in uw zak mee te nemen. Betalingen in fysieke winkels kunnen makkelijk gedaan worden door een QR-code te scannen of door uw telefoon in de buurt van een kassa met NFC (Near Field Communication) te houden.

Bezoek bitcoin.org wanneer u meer informatie nodig heeft bij het kiezen van een bitcoin portemonnee.

Did this answer your question?